0
POPŻ PODPROGRAM 2016 – efekty

1.

W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności Suwałki – Białystok ,

2.

Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

3.

Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 629 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 36,10660 ton żywności;
  • 5508 paczek żywnościowych;

5.

W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 4 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 44 osoby

6.

Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 11 uczestników

  • Żywieniowe – 1 spotkanie dla 11 uczestników

  • Kulinarne – 1 spotkanie dla 11 uczestników

  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 11 uczestników

Brak możliwości komentowania