Granty w konkursie „Działaj Lokalnie 2021” przyznane.

Granty w konkursie „Działaj Lokalnie 2021”   przyznane.

Program Działaj Lokalnie jest finansowany ze środków Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności, za pośrednictwem Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce oraz ze środków Urzędów Miejskich w: Sokółce, Dąbrowie Białostockiej i Urzędów Gmin w: Nowym Dworze, Szudziałowie, a także  współfinansowany  ze środków  finansowych pochodzących z 1% podatku dochodowego od osób fizycznych oraz firmy Metal-Fach.

Komisja Grantowa w dniu 15.06.2021 r. przyznała dofinansowanie 16 projektom  w ramach konkursu „Działaj Lokalnie 2021” w wysokości łącznie 55 tys. Żaden wniosek nie został odrzucony formalnie. Odbyło się jedno kilkugodzinne posiedzenie. Komisja obradowała w 4 osobowym składzie: 1 przedstawiciel Urzędu Miasta Sokółka, 1 przedstawiciel  Urzędu Miasta Dąbrowa Białostocka, 1 przedstawiciel oświaty i 1 przedstawiciel biznesu.

Prosimy o dostosowanie harmonogramu i budżetu do kwoty przyznanej dotacji  w generatorze do dnia 20-06-2021 r.

Zapraszamy przedstawicieli upoważnionych do podpisywania umów o zgłoszenie do siedziby Fundacji w celu podpisania umowy :

–  w dniu 29-06-2020 r. godz. 9.00-13.00 gmina Sokółka

– w dniu 30-06-2020 r. godz. 9.00-13.00 gmina: Dąbrowa Białostocka, Nowy Dwór i Szudziałowo

Osoby upoważnione  powinny mieć: do wglądu aktualny KRS, ewentualnie upoważnienie, pieczątki, a dla grup nieformalnych podpisany 1 egzemplarz umowy o współpracy, wzór formularzu dostępny w Fundacji.

Lista wyłonionych grantobiorców

L.PNazwa organizacjiNazwa grupyTytuł projektuWysokość przyznanej dotacji w zł
1Biblioteka Publiczna w SokółceMole KsiążkoweZ biblioteką będzie lepiej4800
2LUKS „Orient” SokółkaSzachy – sport i rozrywka dla wszystkich – edycja 20212500