Uoczyste spotkanie opłatkowe

16.12.2022 r. w Kawiarni Lira odbyło się uroczyste spotkanie opłatkowe połączone z podsumowaniem projektu „Działaj Lokalnie 2022r.” organizowane przez Fundację „Sokólski Fundusz Lokalny”.

Zarząd Fundacji oraz Przewodnicząca Rady Fundacji powitali zgromadzonych gości i dokonali podsumowania mijającego roku. Później odbyła się krótka prezentacja 18 projektów Działaj Lokalnie realizowanych przez organizacje z 4 gmin: Sokółki, Dąbrowy Białostockiej, Nowego Dworu i Szudziałowa. Kwota rozdysponowana w tym roku na granty w ramach programu „Działaj Lokalnie” to 57 tys. zł.

Wigilijne popołudnie było również okazją do wyróżnienia organizacji, których filmy promujące realizowane projekty DL, zostały przez Komisję docenione w Konkursie „Opowiedz 2022”. Gratulujemy!

I miejsce: Zespół Ad Rem

Tytuł pracy: „Dlaczego ?

II miejsce: Grupa nieformalna „Rodzice dzieciom”

Tytuł pracy: „Szkoła nasz drugi dom”

III miejsce: KGW w Nowym Dworze „Nove Dworzanki”

Tytuł pracy: „Dreszcze i co jeszcze”

Wyróżnienie: Grupa nieformalna „Mole Książkowe”

Tytuł pracy: „Oswajanie nieznanego z Biblioteką”

Po odczytaniu fragmentu Pisma Świętego, zgromadzeni goście zgodnie z tradycją podzielili się opłatkiem. Spotkanie zakończyło się Wieczerzą Wigilijną. Wszystkim zebranym gościom serdecznie dziękujemy za przybycie.

Brak możliwości komentowania